Официалният сайт на УЕФА коригира гафа си с ЦСКА и Левски при разпределението на отборите за утрешния жребий за третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите, който ще се тегли в Нион от 15:00 часа.

По-рано днес информирахме, че интернет страницата на Европейската футболна конфедерация е публикувала разбивките на отборите в шест групи, където има поставени и непоставени. В първоначалната информация двойката ЦСКА – Македония Гьорче Петров отсъстваше. Вместо това два пъти фигурираха Левски и ПАОК.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Сега обаче грешката беше коригирана. Така „армейците“ и носителят на купата на Северна Македония се оказаха сред поставените в група 3. Това означава, че победителят от двата мача между тях в следващия кръг може да срещне шотландския Дънди Юнайтед или по-силния отбор от двойките Погон Шчечин (Полша) – Брьондби (Дания), Сейнт Патрик (Ейре) – Мура (Словения) и Сейнайоки (Финландия) – Лилестрьом (Норвегия).

Това е изненада, тъй като първоначално се считаше, че ЦСКА и Македония Гьорче Петров ще са поставени в група 5. Там обаче попаднаха Левски и ПАОК. Крайният победител от мачовете между „сините“ и гръцкия тим ще има за съперник Лугано (Швейцария) или по-добрите тимове от двойките Кайрат (Казапстан) – Кишварда (Унгария), Арис Лимасол (Кипър) – Нефтчи (Азербайджан), Вележ (Босна и Херцеговина) – Хамрун Спартанс (Малта), Расинг Унион (Люксембург) – Чукарички (Сърбия).

При третия български участник в Лигата на конференциите – Ботев (Пловдив), няма промяна. Двойката между „канарчетата“ и АПОЕЛ (Никозия) остава при поставените в група 4, както беше обявено по-рано на страницата на УЕФА.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа