Треньорът на ЦСКА Саша Илич има много неприятен спомен от ирландски съперник в евротурнирите. За този случай припомнят медиите в Ейре, а причината за това е предстоящият днес първи мач от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите между „червените“ и Сейнт Патрикс. Двубоят на „Армията“ започва в 20:00 часа.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

„Треньор на ЦСКА е бившият халф на националните отбори на Югославия, Сърбия и Черна гора и Сърбия Саша Илич. Той пое отбора през юни, след като преди това имаше кратък престой начело на Чукарички, който изведе до трето място в сръбското първенство. 44-годишният специалист е познат в Ейре. Илич беше капитан на Партизан, когато тимът му беше елиминиран от Шамрок Роувърс в плейофите на Лига Европа през 2011 г. Така тимът от „Тала Стейдиъм“ стана първият клуб от Ейре, пробил в групите на евротурнирите. Ирландци вече един пък вгорчиха живота на Саша Илич, защо сега да не получи от същата доза“, пише „Екстратайм“, а под материала много читатели сипят закани срещу наставника на "армейците".

На 18 август 2011 г. Шамрок Роувърс измъква домакинско 1:1 срещу Партизан, след като Гари Макейб изравнява девет минути преди края и заличава аванса на „гробарите“ след попадение на Неманя Томич в 14-ата минута. Седмица по-късно двата тима също завършват при резултат 1:1 в Белград. „Черно-белите“ откриват в 35-ата минута чрез Владимир Волков. В 59-ата минута Патрик Съливан изравнява. Така се стига до продължения, а седем минути преди края на втората допълнителна част Стивън О`Донъл е точен от дузпа, с което елиминира сръбския гранд. Саша Илич е титуляр и в двата мача, носейки капитанската лента на „гробарите“. В първия мач на „Тала Стейдиъм“ е заменен от Маркович в 85-ата минута.
Еfbet Лига - сезон 2022/2023
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа
  

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК