Треньорът на Локомотив (Горна Оряховица) Ангел Червенков призна след загубата от Берое с 0:1 в последен мач от 6-ия кръг на Първа лига, че липсата на победи тежи на тима. Той обаче  вярва, че нещата ще се променят с привличането на Генков и Курьор.

„Тежи това, че сме без победа. Играчите вложиха доста усилия, опитахме да държим добър контрол. Берое бе принуден сериозно да се защитава. Има какво да се желае в дефанзивен план. При ситуацията за гола, трябваше да има тактическо нарушение в наша полза. Вратарят на гостите беше на ниво. Всички прострелни центрирания бяха парирани от него. Не ни достига още малко класа. Курьор още не е в това състояние, в което го искаме“, каза Червенков.

„Все пак сме нови в групата. Много от момчетата не са играли в Първа лига. Тепърва се изгражда манталитет и постоянство. Опитваме се да доминираме, въпреки малкия ни потенциал. За съжаление се допускат и индивидуални грешки и това води до негативните резултати. След включването на Цветан Генков от утре нещата ще се оправят“, успокои треньорът на горнооряховци.

„На Курьор последния месец не му беше от най-активните и след тестовете се видя, че не е готов. Той е много класен футболист и след като влезе във форма, ще разкрие възможностите си. Генков – той е класен футболист, голмайстор, лидер, затова е поканен при нас. С неговата рутина и голмайсторски нюх ще помогне на отбора“, добави той

„Най-затрудненият отбор е Локо ГО, защото пътуваме всеки път по 200 км. Ползваме и базата на Полски тръмбеш, докъдето също пътуваме. Ще проучим Ботев и ще се подготвим по най-добрия начин“, каза още Ангел Червенков.