ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Локомотив (София) приема Славия в първото дерби на 24 кръг на efbet Лигата. Както е известно, в неделя предстои и големия мач на Пловдив между местните Ботев и Локомотив.

Днешният двубой между „червено-черните“ и „белите“ ще започне в 17:30 часа на клубния стадион на „железничарите“. Това ще бъде първото дерби между двата тима, което ще се проведе на стадион „Локомотив“ след почти деветгодишна пауза.

За последно двата тима се изправиха един срещу друг на съоръжението в „Надежда“ на 9 август 2014 г., когато домакините спечелиха с 1:0 с гол на Иво Иванов.

3x500 лв. Бонус за мачовете от efbet Лига!

Като цяло стадион „Локомотив“ е приел 15 издания на дербито със Славия. „Железничарите“ имат пълна доминация в тези срещи, в които са записали 9 победи, 3 равенства и 3 загуби.

Последният успех на „белите“ като гост на „червено-черните“ на стадиона на Локомотив е преди почти 10 години. На 22 ноември 2013 г. Славия печели с 1:0. Голът е дело на сегашния лидер на отбора Галин Иванов.

Трябва да се отбележи, че откакто Локомотив (София) се завърна в елита, тимът предимно домакинстваше на националния стадион. Затова и дълго време дербито с „белите“ не е играно на клубното съоръжение на „червено-черните“. Сега най-накрая феновете на "железничарите" дочакаха да приемат мач със Славия на собствения си стадион.

ЛОКОМОТИВ (СОФИЯ) – СЛАВИЯ

Днес от 17:30 часа по Диема Спорт
София, стадион „Локомотив“
Съдия: Красен Георгиев

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Локомотив (София): Гай, М. Петков, Малембана, Матеус, Рапосо, Милошев, Кацаров, Найденов, Райнов, Франса, Ст. Костов
Контузени: Орачев, Каду
Наказан: Вутов

Славия: Вуцов, Томбак, Виячки, Йеленкович, Соарес, Дост, Кр. Стоянов, Стоев, Гал. Иванов, Тасев, Ахмедов
Контузени: Минчев, Тасевски
Наказани: няма

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК