Треньорът на Локомотив София Данило Дончич логично бе разочарован след загубата на столичните „железничари“ с 0:3 от Черно море на „Тича“ в мач от 27-ия кръг на efbet Лига. Той остана доволен от представянето на своите футболисти само през второто полувреме и е категоричен, че отборът ще се спаси от изпадане във Втора лига.

„Едно много лошо първо полувреме, даже катастрофално. Всичко, което се разбрахме в съблекалнята, стана обратното. Черно море е отбор, който играе много добре вкъщи, затова никой не ги е победил тук. Сами се бихме от индивидуални грешки. Три пъти оставихме един от най-добрите нападатели в първенството сам, Атанас Илиев се нуждае от три положения да вкара три гола, не се нуждае от 10 шанса“, започна Дончич.

„През второто полувреме играхме повече с топката, не дадохме толкова шансове. Второто полувреме показахме, че можем да играем футбол. Направихме някои голови положения. Защо не стана през първото полувреме, не знам. Следва важен мач с Берое, директен конкурент за оцеляване, трябва да разбием тенденцията у дома да нямаме победа от август. Надяваме се на играта от второто полувреме днес и на играта от мача с ЦСКА срещу Берое и най-сетне да вземем три точки“, продължи той.

„Имаме нелепи контузии. Направихме смени още преди да почне мачът, това не е добре. Абсолютно вярвам, че ще се спасим. Ако не вярвах, нямаше да дойда още септември. Тогава още, да не се лъжем, не играха добре. Класирането изглежда много зле, падаме като че ли вдигаме ръцете в някакви нелепи резултати“, добави Дончич.

„При две победи сме в друго класиране, много сме близо като точки. Надяваме се да избегнем тази зона за изпадане. Бяхме и преди в такава ситуация и след лоши резултати успяхме да вдигнем отбора, сега е много късо време, но такава е ситуацията. С трите точки по друг начин се диша, самочувствието е убито“, завърши Данило Дончич.