Всичко за Евро 2024 с БЛИЦ – ТУК!

Локомотив (София) официално представи новия собственик на пресконференция. Както вече стана ясно, Иван Василев предаде акциите на Веселин Стоянов, който оглави "железничарите".

Стоянов и досега беше част от ръководството на клуба. Бизнесменът се ползва с доверие от феновете, тъй като самият той е привърженик на тима, както и цялото му семейство. Очакват се промени по високите клубни етажи, но те все още се дискутират. 

„Благодаря на господин Василев за съвместната дейност, започнахме от нулата, това, което направихме, ще го отчете историята. Разривът в отношенията с феновете доведе до влошаване на здравословното състояния на господин Василев. Винаги сме работили заедно, но назря време за промяна“, започна Стоянов на представянето си в Пресклуб "България".

„Предложих да поемем финансирането на клуба, основният спонсор се отказа, но Локомотив нe заслужава да бъде затворен, щеше да е петно, ако бяхме опозорили този легендарен клуб на 95-годишнината му. За мен не е било никога цел да бъда собственик, но искаме да надграждаме, да помагаме и Локомотив да просперира, това е нашето желание“, продължи Васил Стоянов.

"За сезон 2024/2025 бюджетът е подсигурен и няма да има никакви финансови затруднения. Смятаме да направим някои нововъведения, съвместната ни работа с господин Василев ще продължи. Идват по-добри времена за Локомотив“, заяви Веселин Стоянов.

„С господин Василев ще си партнираме, това не бъди съмнение. Има компания, която ще спонсорира Локомотив, скоро това ще бъде оповестено. Ще има промени и в ръководството, за да се тушира напрежението с феновете“, разкри още новият бос на столичните „железничари“.

„Предприехме вече действия, срещнахме се с новата охранителна фирма, част от феновете, за да няма отново проблеми и глоби. Започнахме диалог с тях. Това, че ще има инциденти е ясно, но поне да ги сведем до минимум“, сподели Стоянов на въпрос за отношенията с публиката.

„Изпълнителен директор ще бъде Ивайло Котев, Бойчо Величков остава в ръководството като технически директор, ще назначим методист за школата, от която трябва да бълват футболисти за мъжкия отбор. Изпълнителният директор и треньора ще се грижат за селекцията“, добави той.

„Що се касае до класиране на отбора за този сезон, няма цел за призови места, но ще се борим за 7-8 място, за да не сме в борбата за оцеляване. Това е капацитетът, не можем да надскочим себе си, но целта е първата осмица“, сподели Веселин Стоянов.

„Бизнесът ми не е сенчест. Фирмата, с която се занимавам, е с химически продукти, взривни вещества. От 20 години е основана тази фирма. Работим по кариери, осигуряваме транспорт на опасни материали, съответно и охранителна дейност по закон. Всички сделки минават пред Министерството на икономиката“, каза Стоянов за бизнеса си.