Всичко за Евро 2024 с БЛИЦ – ТУК!

Локомотив (София) официално представи новия собственик на клуба. Както вече стана ясно, Иван Василев предаде акциите на Веселин Стоянов, който и досега бе част от ръководството на "железничарите". Новият шеф на столичния клуб има бизнес в сферата на транспорта.

"Ще станат 9 години, откакто голяма част от феновете искаха Локомотив да съществува. На два пъти им отказвах, но бях убеден от моите синове, които са локомотивци като мен. Акционери бяхме аз и Вальо Николов. Създадохме много неща. Намерихме всичко разбито, нито терени за юношите, нито официален терен, развалина. Тогава аз започнах лека полека да поправям нещата. Струваше ни много, отделено време и средства. Нямаше поливна система, поливахме с маркучи", започна досегашният собственик на Локомотив Иван Василев в Пресклуб "България".

Иван Василев на раздяла с Локо (Сф): Дадох си здравето и парите

"Успяхме да създадем един чист и истински Локомотив. Искам да благодаря на всички футболисти, треньори и служители, които са минали през отбора за тези години. Радвам се, че оставям чист Локомотив - без никакви задължения. Оставям клуба в много добри ръце. Познавам много добре Веско Стоянов и неговото семейство. Той близо девет години беше в управителния съвет. Това е единственият човек, който е помагал на отбора със средства", подчерта Иван Василев.

Веселин Стоянов се ползва с доверието на феновете на "железничарите", тъй като самият той е привърженик на клуба. Очакват се промени по високите етажи в Локомотив. Иван Василев няма да има роля в новото ръководство на клуба.

Селекцията също е в ход, след като през последните дни бяха привлечени Светослав Диков, Юлиан Ненов и Симеон Славчев.

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Лятна подготовка 2023

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2024/2025

* Снимки: Антон Узунов/Startphoto.bg