Станислав Генчев коментира нулевото равенство на своя Локомотив (София) срещу ЦСКА на стадион "Българска армия".

"Имаме доста добър отбор за българските стандарти. Можем да се противопоставим на големите отбори. Дадоха ни самочувствие мачовете с ЦСКА, Левски и Лудогорец. Беше важно да парираме техните атаки и да се възползваме от нашите контраатаки. Не успяхме да се разпишем, но в защита стояхме добре.

Нека Саша Илич да каже кога сме лежали и сме бавили. Опитвахме се да пресираме високо, нашата идея беше да играем футбол, както във всеки един мач. Само с лежане и бавене, няма как да си тръгнеш с точка от тук.

Пак ще се повторя, хубавото за нас е, че срещу евроучастниците нямаме загуба все още. Важно е за самочувствието, надявам се да продължим в този ритъм. Трябва сега да победим Берое. Футболът често е нелогична игра, но като погледнем головите ситуации, освен гредата, равенството е заслужено. Гледахме от корнер да ги спрем, защото бележат много. От игра ми беше ясно, че трудно ще вкарат гол.

Започнахме мача с двама бързи нападатели, за да се възползваме от празните пространства. Може би, не ни достигна подаването зад гърба на защитата .Това са тънки и важни моменти, от които не успяхме да се възползваме. Ние сме нов отбор. Нормално е в някои мачове да има спадове, а в други да има избухвания. Важно е да показваме постоянство. Дори когато губим, не успяват да ни надиграят.

За нито един треньор не е приятно, когато излизат основни ключови футболисти. Може би Илич е имал такива притеснения, но това все пак е ЦСКА и на нас са ни отсъствали играчи. Нашата цел е всеки следващ мач да играем добре и да печелим точки. На края на първенството ще заемем мястото, което заслужаваме", каза наставникът на Локомотив София.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК