Треньорът на Локомотив (Пловдив) Бруно Акрапович беше доволен след победа с 2:0 срещу словашкия Спартак Търнава в първия мач помежду им от втория квалификационен кръг на Лига Европа и заяви, че футболистите му няма да се затварят на реванша в Словакия след седмица.

„Опасен резултат е 2:0. В първия предварителен кръг Търнава навакса подобен пасив. Не влязохме добре в мача. Имаше напрежение при нас, но в последствие започнахме да показваме нещата, които бяхме тренирали. И при двата гола направихме добри комбинации. Добра работа свършиха нападателите. Липсата на опит си каза думата, не разполагаме с много играчи с опит в подобни срещи, но това е нормално. Ние трябва да играем нашата игра, за да постигнем успехи. Започнахме да създаваме положение, чистотата на пасовете ни се подобри. Доволен съм, можеше и още, разбира се. Имахме стопроцентови ситуации, които не използвахме. Съперникът също обаче имаше и своите шансове“, коментира Акрапович след срещата на "Лаута", която бе първа на този стадион в евротурнирите.

„Радник искаше да брани резултата в реванша и това беше грешка. Ние ще търсим и гол и ще се опитаме да създаваме шансове. Вторият мач ще е много важен и трябва да подходим още по-сериозно към него. Ще трябва да се раздадем даже повече от днес“, добави босненският специалист, напомняйки за отпадането на своите сънародници от Радник (Биелина), разменили си победи със Спартак с по 2:0 и приключили участието си след дузпи в реванша.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Следете с БЛИЦ: Първа лига - подготовка и трансфери

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020