Треньорът на Локомотив (Пловдив) Бруно Акрапович е оптимист преди домакинството срещу Страсбург от третия квалификационен кръг на Лига Европа. Първата среща е утре на стадион "Локомотив" от 20:30 часа. Босненският специалист посочи силните страни на съперника и защо за "смърфовете" е по-добре да са домакини в първия мач.

"Мисля, че имаме достатъчно информация за съперника, познаваме стила му на игра. Работихме здраво на тренировките, за да може да покажем добри неща утре и да изиграем добър мач. Радвам се, че ще можем да играем пред нашата фантастична публика. Мисля, че това ще бъде най-важното в утрешния мач. Всички футболисти са здрави, нямаме проблемни. Само Мустафа Абдулахи все още е контузен, но и той до 10 дни ще бъде готов. От останалите обаче ще мога да използвам всеки един играч”, сподели Акрапович на пресконференция.

“Те са много силни в атака. Играят в едно от Топ 5 на първенствата в Европа, това е нещо, на което можеш трудно да отговориш, но и ние имаме качествени играчи. Мисля, че момчетата могат да отговорят достойно на тяхната класа. Всеки резултат, при който не получим гол, би бил добър. Искаме все пак да победим и да играем добър футбол пред нашата публика. Не искам да се притесняваме от името на Страсбург, а да играем освободено и да създадем шансове пред тяхната врата. Мисля, че за нас е по-добре да играем у дома в първия мач. В миналия кръг показахме, че е добре да играем вкъщи първия мач. За нас участието в Лига Европа е нещо прекрасно. След мачовете за Купата и Суперкупата двата мача със Спартак (Търнава) бяха голям шанс за нашите фенове да се насладят на хубав футбол. Това също ще бъде нов шанс да покажем какво можем. И утре ще има фантастична атмосфера, на която можем да се насладим”, добави босненският специалист.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - подготовка и трансфери
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020