Привържениците на Локомотив (Пловдив) и Ботев (Пловдив) за поредна година влязоха в много тежък сблъсък след дербито на града, съобщават медиите под тепетата. Меле с бомбички едва не е довело до кървави инциденти, но има няколко ранени.

Около 23 часа група фенове е причакала противникови привърженици пред бар между на улиците „Солунска“ и „Царевец“ в ЖК „Смирненски“. Двете враждуващи групи са влезли в контакт, но полицаите от намиращата се наблизо патрулка са успели да овладеят положението заедно с повиканите подкрепления, пише „Марица“.

На място веднага са пристигнали няколко буса със сили на жандармерията. Поне 10 души са арестувани, а няколко запалянковци са потърсили лекарска помощ в хирургиите на „Пещерско шосе“. Според „Трибуна Пловдив“ закопчаните са 20-30. Информация на TrafficNews.bg около 70 са откараните с белезници.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Малко след полунощ обстановката е успокоена, а на мястото на бойните действия патрулират полицаи. По непотвърдена информация враждуващите агитки са имали уговорен бой, но една от тях се е отказала и й е била устроена засада.

Както е известно, Ботев (Пловдив) спечели градското дерби, след като се наложи с 2:0 като гост на Локомотив на "Лаута". Звездата на "канарчетата" Тодор Неделев вкара гол от центъра.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019