Капитанът на Локомотив (Пловдив) Димитър Илиев изригна срещу съдийството след равенството 2:2 срещу Левски в мач от 7-ия кръг на efbet Лига. Според него Никола Попов не е отсъдил „хилядапроцентова дузпа“ през първата част.

„Не ни достигна малко късмет. Имахме ситуация в последната минута. Бяхме по-добрият отбор от Левски, създадохме повече положения, бяхме по-остри. С едно стигане до вратата първото полувреме ни вкараха. Второто също нямаха ситуации, доколкото си спомням. Резултатът е такъв. Голяма роля изигра и съдийството на господин Попов. Не знам той дали не е видял. Хиляда процентова дузпа. Има 28 хиляди камери, на които се вижда. Всеки съдия щеше да даде дузпа. Защо е този ВАР? В 95-ата минута отиде да гледа за жълт картон. Защо не се свири тази дузпа? Същият съдия отново не даде дузпа за фал срещу Пепи Витанов преди няколко кръга. Сега не се гледа, не се сигнализира. Каква роля играе ВАР в нашето първенство. Това е. Много рядко говоря за съдия. На полувремето го гледахме, сега го гледахме. Искам съдията да обясни защо това не е дузпа и защо не се разглежда. Една точка ни топли. Ако задържим тази агресия, ще се изкачим в класирането и ще печелим много точки“, сподели капитанът на "смърфовете".  

„Няма как да не влияе съдийското отсъждане. Има явна несправедливост. Разбирам да няма ВАР, но има шест камери. Имаше и други ситуации. При гола наш играч лежи и не се спира играта, после се спря. Защо съдиите никога не дават обяснение на такива ситуации? Ние си губим две точки, мачове и те са си ОК. Преди два дена цяла България говори за мача, сега ще минат още два дена и после пак ще си свири съдията? Минава и това е положението. Заслужавахме победата. Шест кръга да нямаме победа е плашещо. Още следващите кръгове трябва да започнем да трупаме точки. Като игра и агресия, трябва да продължаваме така“, добави Димитър Илиев.