Джовани от Локо Пд бе избран за №1 на четвъртия кръг в efbet Лига и футболист на месеца. Бразилското крило заслужено взе двете награди заради отличната форма, в която се намира.

„Много съм щастлив от тези две награди. Искам да благодаря на моите съотборници, надявам се да продължа да играя на същото ниво и в следващите мачове. Щастлив съм от факта, че съм участвал в половината от головете на Локомотив, но най-важното е колективът в отбора. Бих бил много щастлив, ако спечелим шампионата. Имаме много добър състав и ако стана голмайстор на първенството, би било още по-голямо удоволствие за мен, но най-важен е колективът. Да, чувствам се като един от важните хора в отбора, но имаме доста лидери. Въпреки че има много млади момчета, заедно с по-опитните, да, аз съм един от лидерите. Най-любимият ми гол от този сезон бе срещу Крумовград“, започна той.

 „Мисля, че в момента едно от нещата, които са важни за Локомотив, е, че от доста време играят заедно футболистите. Това е основната причина, поради която сме на първо място. Не мисля, че паузата за националните отбори ще ни се отрази негативно, тренираме здраво и сме готови за следващия мач. Мисля, че бразилците като цяло имат много качества. В много от първенствата в почти всички отбори е рядкост да няма бразилец. Тук в България ни приемат много добре. В моя случай един човек е видял клипове с моята игра, влезе в контакт с мен и треньора Томаш, надявам се, че ме е харесал от видеата, което доведе и до подписването ми с отбора. Затова искам да благодаря на моя отбор, че са повярвали в моите качества. Чувствам се наистина щастлив да помагам с голове и асистенции“.

 „Предпочитам да не се фокусирам върху слуховете за моето бъдеще, оставил съм това на моите агенти. Аз също чета какво се пише в медиите, но предпочитам да се концентрирам изцяло върху играта. Да, бразилците сме много емоционални, поддържам връзка с всички мои съотборници извън терена. В момента уча английски и български, за да мога да се социализирам още повече с останалите. Но дори в моментите, когато комуникацията е по-трудна, се разбираме с жестове“, каза бразилецът.

Еfbet Лига - сезон 2023/2024

Класирането в Efbet Лига