Едуард Ераносян подаде оставка като треньор на Локомотив (Пловдив). Това призна той след резила с 0:5 срещу Левски на "Герена".

"След като в 14 мача допуснахме 8 гола, а в последните три двубоя ни вкараха 12 гола, значи нещо не е наред. Поемам цялата вина. И трябва да има промени. Знаете, че рибата се вмирисва винаги откъм главата. Ясно е, че главата в момента не е наред и аз ще си поема последствията", каза Ераносян.

На въпрос, какво има предвид с фразата "рибата се вмирисва откъм главата" и изключва ли Христо Крушарски от това, треньорът каза: "Да, нямам предвид него. Рибата се вмирисва откъм моята глава."

"Радвам се, че прекарахме последните шест месеца с момчетата. Добри футболисти. Има неща, с които не мога да се преборя. Като отговорен човек поемам вината първи, не обичам да бягам от отговорност. За доброто на Локомотив мисля, че сега е момент друг човек, ако може да дойде и да ги мотивира", каза Ераносян.

Колегата журналист попита Ераносян, дали може да преосмисли решението след разговор със собственика, а той отговори: "Мисля, че не".

"Решението ми бе назряло още след загубата от Лудогорец с 0:4, но днес вече е факт."

 

Пълно разяснение на новата схема на Първа лига

Tелевизионната програма на Първа лига