Спортният директор на актуалния носител на Купата на България Локомотив (Пловдив) Георги Иванов присъства на тегленето на жребия за 1/8-финалите. "Смърфовете" се паднаха да домакинстват на Литекс.  

"Всички отбори, които са достигнали до тук, са силни. Може би сме фаворит, но няма да бъде лек мачът с Литекс", коментира спортният директор на "черно-белите" Георги Иванов. 

На въпрос дали битката за медали и първите места в първенството няма да бъде приоритет, Гонзо отговори: "Нашият отбор е добре подготвен и ще играем на двата фронта. Специално за първенството още нищо не е ясно, има прекалено много мачове, които ще определят класирането. Винаги който е домакин, има предимство, но няма да подценим Литекс, нищо че е във Втора лига. Да, желанието на собственика Христо Крушарски беше да играем с Левски, но мисля, че ако вървим напред в турнира, и Левски няма да ни избяга."

Бившият голмайстор даде мнението си и за вчерашното решение на Изпълкома на БФС да наложи ограничения за вратарите от страни, които са извън ЕС.

"Не намирам логика да се ограничи влизането в нашето първенство на вратари, които са извън ЕС. Но така или иначе Локомотив това не го касае, тъй като имаме български вратари и те са от най-добрите в първенството. По принцип колкото повече ограничим чужденците, толкова по-силен национален отбор ще имаме. Това обаче не може да се случи заради Европейския съюз, но не смятам, че вратарският пост в България е проблемен, за да взимаме такива решения", завърши Георги Иванов.

Купа на България - сезон 2019/2020

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020