Старши треньорът на Локомотив (Пловдив) Илиан Илиев призна, че все още не може да се навакса липсата на някои основни играчи, които напуснаха тима след края на миналия сезон. Като цел пред отбора той определи влизането в горната шестица на таблицата преди мачовете от плейофите.

"През миналото първенство имахме опитен и балансиран отбор. Има четирима основни футболисти, които напуснаха. Все пак, новите момчета се вписват добре покрай тези лидери, които останаха. Мисля, че хората, които взехме, са млади и перспективни. Целта ни е да влезем в шестицата, а там вече в десет мача всичко може да се случи. Ние показахме, че не печелим лесно точки от по-слабите отбори, а се представяме добре срещу водещите," сподели специалистът пред "Диема Спорт".

Той коментира и ситуацията в отбора след загубата от Славия. "Тежка бе загубата психологически, начинът, по който загубихме. Дойде ни малко в повече. Затова добре, че играхме в петък, поговорихме с футболистите, и след това излязохме от неприятната загуба с победите над Верея и Черноморец Балчик. Надявам се вече да не ни тежи. Отиваме да търсим със самочувствие трите точки срещу Нефтохимик. В следващите 12 мача имаме осем у дома. Загърбихме една тежка програма. Ако бяхме взели три точки от Славия, това щеше да е почти програма максимум", коментира Илиев.

"Аз не съм човек, който трябва да коментира загубата на ЦСКА от Локомотив София 1929 за Купата на България, изненада е, че отпада от втородивизионен отбор, но не съм гледал мача и не мога да кажа повече. За нас е добре, че ЦСКА няма да ни е съперник по-напред в турнира, без да подценявам Локо (София)", каза треньорът на пловдивските "железничари".

"Трябва да има повече терени, игрища за малките, за да растат децата, и треньорите да показват резултати. В ДЮШ трябва да се забранят класиранията. Класиране се търси в мъжкия отбор. И да се разбере, че в школите се правят хора и на второ място - футболисти", коментира Илиан Илиев как трябва да се работи с подрастващите футболисти.

Всичко за Първа лига - ТУК
ТВ програма на Първа професионална лига