Бизнесменът Иван Пашов излезе с отворено писмо до Христо Крушарски и до цялата „черно-бяла“ общност, с което изрази готовност да помогне на клуба. Както вече стана ясно, мажоритарният собственик на Локомотив (Пловдив) oбяви, че се оттегля заради войната на "Лаута" и поиска 5 милиона лева за акциите си.

Иван Пашов обяви готовност да придобие дяловете на Крушарски и го покани на среща:

„ОТВОРЕНО ПИСМО ДО МЕДИИТЕ, Г-Н ХРИСТО ГЕОРГИЕВ КРУШАРСКИ И ЦЯЛАТА ЧЕРНО-БЯЛА ФУТБОЛНА ОБЩНОСТ В ГРАД ПЛОВДИВ

Уважаеми привърженици на ПФК „Локомотив Пловдив“,

          Уважаеми господин Христо Георгиев Крушарски,

          С настоящото отворено писмо се обръщам директно към Вас, с оглед вече изразените от моя страна през изминалата седмица желание и воля да подам ръка на клуба, както и да бъда активна част от черно-бялата футболна общност в град Пловдив.

          Множеството медийни публикации, интервюта и изявления както на г-н Крушарски, така и на други пряко ангажирани и свързани с ПФК Локомотив Пловдив лица, подбудиха и провокираха различни реакции и емоции у всеки, който милее за идеята, каузата, идеалите, историята и традициите на ПФК Локомотив Пловдив. Като човек, който е изваян, дисциплиниран и израснал със спорта още от ранна детска възраст, аз самият не бих могъл да остана безучастен към бъдещето и съдбата на ПФК Локомотив Пловдив.

          Въпреки изявлението ми пред пловдивските медии през изминалата седмица и заявения от мен реален интерес към закупуването на акциите на ПРОФЕСИОНАЛЕН ФУТБОЛЕН КЛУБ - ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ - 1926 АД и развитие на клуба занапред, към настоящия момент не съм получил обратна връзка или предложения за провеждане на среща от страна на футболния клуб или лично от г-н Крушарски.

Христо Георгиев Крушарски, в качеството му на действителен и мажоритарен собственик на капитала на ПРОФЕСИОНАЛЕН ФУТБОЛЕН КЛУБ -ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ – 1926 АД, като вече заявявам не само интереса си, но и волята да участвам в провеждането на среща, на която да бъде разгледана и обсъдена възможността да придобия притежаваните от г-н Крушарски акции.

Изразявам готовността си да бъдат ангажирани квалифицирани специалисти, които да направят одит и оценка на икономическите и финансови показатели на клуба, с цел да се внесе максимална яснота при воденето на преговори и достигане до взаимноприемливи за всички страни условия при евентуалното придобиване на собствеността върху капитала на ПРОФЕСИОНАЛЕН ФУТБОЛЕН КЛУБ - ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ - 1926 АД.

Изразявам желанието си да възстановя стабилността и спокойствието в клуба, да вложа решителността, предприемчивостта, средствата  и енергията си, да създам поле за развитие и траен прогрес както в полза на институцията ПФК Локомотив Пловдив, така и за всички, които са неразривно свързани с черно-бялата идея.

Уважаеми господин Крушарски,

Искрено разчитам, че настоящото писмо ще постави началото на ползотворен и градивен диалог помежду ни, с който да успеем да установим реалното правно, финансово и икономическо състояние на клуба, възможностите за закупуване на притежаваните от Вас акции и извеждането на ПФК Локомотив Пловдив – 1926 АД до нови славни моменти в историята на клуба, част от която с големи букви е и Вашето име, особено в навечерието на наближаващия 100 - годишен юбилей на футболния клуб.

Уверявам Ви, че заявените от мен инвестиционни намерения са трайни и са насочени към развитието, благосъстоянието и прогреса на ПРОФЕСИОНАЛЕН ФУТБОЛЕН КЛУБ – ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ - 1926 АД.

          Надявам се, че с оглед публично заявената от Ваша страна категорична позиция, че желаете да продадете акциите си в ПРОФЕСИОНАЛЕН ФУТБОЛЕН КЛУБ - ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ – 1926 АД, ще срещна Вашето съдействие и поканата за провеждане на среща и стартиране на разговорите и преговорите помежду ни ще бъде уважена, като посочите кога и къде ще е удобно за Вас да се срещнем.

Изразявам готовност на срещата да присъстват и личния ми юридически съветник адв. Никола Иванов Шопов, както и адв. Стефан Светославов Петров - управляващ съдружник от екипа на Адвокатско дружество „Демерджиев, Петров и Баев“ - дружеството, което съм избрал като водещо за извършване на необходимото проучване на правното и финансово състояние на ПРОФЕСИОНАЛЕН ФУТБОЛЕН КЛУБ - ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ - 1926 АД, което проучване следва да бъде в основата на голяма част от въпросите свързани с инвестиционните ми намерения за закупуване на акциите на ПРОФЕСИОНАЛЕН ФУТБОЛЕН КЛУБ - ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ - 1926 АД.

тел. за контакт – 032 398 888 и 0885 405 228“.

efbet Лига - сезон 2024/2025