Капитанът на Локомотив (Пловдив) Димитър Илиев сподели след загубата от Тотнъм с 1:2 във втория квалификационен кръг на Лига Европа, че тази вечер ще се помни дълго макар и с горчив вкус. „Смърфовете“ поведоха, но допуснаха обрат и отпаднаха от надпреварата.

„Със смесени чувства съм след този мач. Изключително съм горд от начина, по който се противопоставихме срещу Тотнъм. От друга страна много дълго време ще ни боли, защото бяхме на 15 минути от исторически успех“, сподели Илиев след срещата.

„Реално бяхме на 15 минути и няколко мига концентрация от това да отстраним Тотнъм. Такива мачове само могат да ни помогнат, за да се развиваме като отбор. Бяхме на броени минути да направим половин Пловдив щастлив. Тотнъм имат футболисти, които са на много-много високо ниво. Хари Кейн е един от най-добрите нападатели в света. Сон ми направи много силно впечатление. Със сигурност са много по-атлетични и бързи“, продължи капитанът.

„Мачът се разви по нашия план. Планът ни се изпълни. Вкарахме в точния момент. Можехме да вкараме и втори гол, но техният вратар направи много добро спасяване малко, след като поведохме. Може само да се гордеем. Бяхме на минути от сензацията. Тази вечер ще се помни дълго макар и с горчив вкус“, завърши Димитър Илиев.