Крилото на Локомотив (Пловдив) Бирсент Карагарен получи повиквателна от националния селекционер Красимир Балъков за предстоящите квалификации за Евро 2020 срещу Англия и Черна гора. Играчът на "смърфовете" заслужи доверието на героя от САЩ`94 с отличните си изяви в последните месеци.

"Не очаквах повиквателна за националния отбор. За първи път съм част от държавния тим", призна Карагарен пред БЛИЦ СПОРТ преди да се включи в лагера на "трикольорите" в Национална футболна база "Бояна".

"Много съм щастлив, че съм сред поканените от селекционера Красимир Балъков. Ще дам най-доброто от себе си. След като играем за България, трябва винаги да се раздаваме и да се стремим да побеждаваме", подчерта бързоногото крило.  

"Бяхме на режим в София, когато научих новината - броени часове преди шампионатния ни мач с Витоша (Бистрица). Собственикът Христо Крушарски също ми се обади и ми пожела успех", каза новият ни национал.

"Черна гора и Англия са много добри отбори, но България винаги играе само за победа. Смятам, че имаме сили да ги изненадаме и да зарадваме родните фенове", добави Бирсент Карагарен.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

Нашата квалификационна група за Евро 2020

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020