Халфът на Локомотив (Пловдив) Веселин Марчев спечели приза за най-добър футболист на 16 кръг. Той вкара изравнителния гол срещу Левски и бе повален за дузпата, която Мартин Камбуров реализира за крайното 2:1 в полза на "смърфовете".

"Имаше създадено изкуствено напрежение отвън, което се пренесе и при нас в съблекалнята. С идването на новия треньор това напрежение се тушира, започнахме да играем по-спокойно и започнахме да побеждаваме. Има заряд, емоция, вдъхва ни самочувствие, наистина добър треньор. Преди всяка тренировка и мач говори с всеки футболист поотделно, казва му какво иска от него, какво трябва да подобрява, къде да задържи нивото. За мен един треньор трябва да е преди всичко психолог, да знае с всеки един как да разговаря. Да разбира всички и да може да подготви играчите да са готови на 100%", каза Марчев при награждаването си.

Той коментира изказванията на президента Христо Крушарски, който често критикува футболистите си.

"Президентът си е президент, може да си говори каквото иска. Опитваме тези неща да не ни влияят толкова".

Марчев шеговито заяви, че новият формат на първенството не може да се разбере дори от хората с висше образование.
"За да го разбереш новия шампионат, трябва да имаш висше образование. Ама всъщност - и да имаш, пак не е ясно дали ще го разбереш", каза Марчев в Пресклуб "България".