За Пламен Крумов да излезе на стадион "Георги Аспарухов", не е нещо непознато. Опитният защитник прекара една година на Герена, но сега защитава цветовете на Локомотив. Какво очаква Крумов от двубоя със "сините", той говори за "7 дни спорт".

Пламене, Локомотив гостува на Левски, има ли притеснение сред вас?
- Не, излизаме да се забавляваме на Герена и разбира се, да вземем колкото се може повече точки. Да, Левски играе много силно до момента, не са побеждавани, дори и гол не са допускали като домакини. От друга страна, всяка серия си има край надявам се ние да сме отборът, който ще я прекъсне. С малко повече късмет бихме могли да го направим.

Каква е рецептата за гол срещу Левски?
- Убеден съм, че от Левски искат да продължат с добрата си серия, те са домакини все пак, но ние ще се стараем да ги бием. Рецептата за гол ще я каже Едуард Ераносян преди мача на разбора. В крайна сметка се надявам не само да вкараме, а дори да победим.

На Герена освен всичко е нужно и самочувствие, имате ли го?
- Да, ние играем добре, имаме самочувствие. Нека да не остават с впечатлението, че Левски е Реал М и ние играем с извънземен отбор. Те играят силно, но какво от това. Ясно е, че на Герена е трудно и ще е тежко, но мисля, че ние можем най-малко да откраднем нещо.

Напоследък публиката на Герена липсва. Това плюс ли е за Локомотив?
- Ако няма много фенове, това ще е плюс за нас. Всички знаем, че публиката на Левски е една от най-великите и многобройни в България, така че, ако стадионът е пълен, атмосферата е уникална. В последно време няма много хора. Аз обаче съм много далеч от Левски в момента, гледам си Локомотив и се надявам нашите фенове да ни подкрепят в мача, а ние да ги зарадваме.

Имате ли приятели в Левски?
- От времето, когато аз бях в Левски, май само Веско Минев остана. Така че нямам приятели там, имам само познати. Не се чувам с никого и затова няма и закачки и приятелски басове. В Левски текучеството на играчи е сериозно.

Какво успя да промени новият треньор Едуард Ераносян?
- Той е сравнително отскоро в отбора, тепърва ще наложи идеите си за играта и стила ни. Ераносян вкара спокойствие в съблекалнята повече самочувствие.

Бихте Ботев, победата в дербито като че ли ви върна самочувствието.
- Да, победихме ги, и то по убедителен начин. Играхме добре, вкарахме красиви попадения и логично един такъв успех дава повече увереност и самочувствие. Мисля, че от тук нататък ще имаме само положителни резултати.

Готов ли е Локомотив за сериозни успехи в шампионата?
- Защо да не е? Първо трябва да се утвърдим в първата шестица и след това защо да не търсим и повече. Но има много мачове още.

След дербито стана ясно, че сте свързали малкия Ияд Хамуд с Валери Божинов.
- Да, така беше. Божинов звънна да ме поздрави за победата над Ботев. Попита ме за Ияд и поиска да говори с него, като разбра, че е дебютирал и е играл добре. Каза ми, че му напомня за неговия дебют в Лече, когато той е бил на 15 г. Насърчи го и му пожела да е жив и здрав, да се раздава и да е постоянен в изявите си. Лично според мен това момче е много талантливо. Може да се радва за възможността, която му даде треньорът. Не знам дали осъзнава колко е сериозно това, което му се случва. Не всеки ден млади момчета на неговата възраст дебютират. Много добро и възпитано момче е. Само от него зависи дали ще се развие като играч и дали ще се възползва от шансовете, които ще получава.

Всичко за Първа лига - ТУК

Програмата на Първа професионална лига