Собственикът на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски коментира темата с парите от ТВ права, които получават футболните клубове. Босът на носителя на Купата на България каза, че всички трябва да са благодарни, че се наливат толкова средства във футбола ни. 

Крушарски припомни какво се е случило преди години, когато клубовете са били излъгани и са се хванали за палците.

"дна крава във вимето има 20 кила мляко. Толкова може да извадиш. Откъде да търсим повече пари от ТВ права? Какъв футболен продукт предлагаме, за да имаме претенции и да искаме повече? Когато няма театър, ходите ли да гледате? Колко публика има средно на мач в България? Гледате, виждате! Средно повече от 3000 човека на мач няма. А пред телевизора колко са", попита Крушарски при гостуването си в Пресклуб "България" заедно с Георги Иванов-Гонзо.

efbet - 1000 лв. Нов Онлайн Казино Бонус

"Искаме пари. Страсбург взима 20 милиона от телевизионни права. Ама във Франция колко хора гледат? Какъв е продуктът? Когато се напълнят стадионите, тогава и пред телевизорите ще има повече хора. С такива къси пасове не става. Аз искам да направя печелившо предприятие, а това все още не е станало. Футболът при нас все още не е религия", продължи бизнесменът. 

"Не съм се замислял колко пари съм получавал от телевизионни права. Половината от парите от телевизионни права отиват за глоби. Този, който дава пари за футбол в България, е ненормален човек. Нали помните какво се случи преди години с телевизионните права. Обещаха се пари и после не се дадоха. Клубовете ги чакаха с нетърпение, но се хванаха за палците. Сега няма такова нещо. Всичко е коректно. Трябва да сме благодарни за тези пари", каза още Крушарски.

"Иван Славков казваше: „Вие сте чисто луди да давате пари за ритнитопковци“, добави босът на Локомотив (Пловдив).

Класирането в efbet Лига

efbet Лига - сезон 2019/2020

Купа на България - сезон 2019/2020