Собственикът на 50% от акциите на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски разказа за отношенията си с останалите собственици в клуба и проблемите, които е имал с тях в хода на изминалата година и половина. Бизнесменът заяви пред БНТ, че е готов да помага на клуба и да заеме по-водеща роля в управата.

„Преди 1 година и 3-4 месеца седнахме и се разбрахме да работим заедно. Минаха 2-3 месеца и ми казаха, че искат да вземат всичко. Аз се съгласих и 1 година и 2 месеца не съм се месил в действията на Локомотив. Отборът имаше нелоша позиция за класиране на есенния полусезон. За мен целта не е продажба на всяка цена. Една Лига Европа би донесла повече от продажбата на някои играчи“, сподели той.

Крушарски намекна за несъгласие между него и останалите собственици.

„Хвърлих доста средства за базата. Предложих да направя напоителна система на двата терена, а те да направят тревната. Не получих нито „да“, нито „не“. Някъде нещо се къса. След един мач ми се каза, че не мога да вляза във ВИП зоната. Аз съм собственик на 50% от акциите“, поясни той.

Бизнесменът е готов да се завърне в клуба с по-основна роля.

„Аз бях стигнал до 2,4 млн. приходи. Необходимо ми бе още едно рамо, за да управляваме общо. Те решиха да застана настрани и аз го направих. Сега съм готов да помагам, ако трябва и ще вляза“, допълни той.

Христо Крушарски иска държавата да съдейства на хората, развиващи спорта в страната.

„Държавата може да облекчи данъчния режим за хората, които развиват спорта. Влагал съм лични пари. Държавата трябва да вземе решение дали иска да има спорт“, коментира той.