Манчестър Юнайтед няма шанс срещу Локомотив (Пловдив), ако двата отбора се паднат един срещу друг в Лига Европа. Това коментира президентът на "черно-белите" Христо Крушарски в типичния си стил. Той говори пред журналисти на първата тренировка на отбора на "Лаута".

"Помните какво направи ЦСКА с Ливърпул и Нотингам, толкова сме непредвидими, че ще ги шашнем. Дъщеря ми е зачената на мача на ЦСКА с Нотингам", каза Крушарски.

Ако има такъв мач обаче – той ще бъде в София. Иначе "Лаута" ще бъде пригоден за мачове от европейския клубен турнир, след като инспектор от УЕФА даде своите предписания миналата седмица. Най-важните от тях са нови седалки на сектора за гости, подобрения на местата за журналисти и заграждане на трибуна Бесика отстрани и отзад. Според боса на Локо ще трябват около 100 000 лева.

Крушарски изрази недоволство от забавянето на нещата по концесията на "Лаута", която бе одобрена. Според него бюрокрация спъва работата нещата да се придвижат по-бързо. "Пари за Меси и Роналдо няма, но за техни приближени – има", продължи Крушарски в типичния си шеговит стил.

"Започваме с гръбнак от 15-16 играчи, няма да продаваме, ще има още освободени, ще има и нови. Други хора мислят за селекцията, аз съм от страната на булката", каза още босът на "черно-белите".

"На някои им свършват договорите, други поискаха по-дълги договори - като Димитър Везалов, например, на когото бе предложен контракт за една година, но той отказа. Яко им дупе на играчите - това им казах в съблекалнята", коментира Крушарски.

Иначе няколко десетки фенове посрещнаха любимците си на първата тренировка от подготовката за новия сезон. За Локо предстои тежко лято, след като се класира за Лига Европа като носител на Купата на България. Първите му срещи в Европа ще бъдат около 25 юли и 2 август.