Националът на Мозамбик Давид Малембана ще започне проби в Локомотив (Пловдив) от днес. Той е бил предложен на треньора Бруно Акрапович и изглежда добър вариант за заместник на напусналите Асен Георгиев и Димитър Везалов, пише "Меридиан Мач".

23-годишният футболист е роден и израсъл в Германия, а през миналия сезон е играл за Динамо (Берлин) в Регионална лига Североизток. Тимът му завършва на 12-о място, а Давид записва 20 мача и 3 гола. Статистиката показва, че е бил титуляр в 44% от срещите на своя отбор, като няколко леки контузии и наказание за червен картон го спират да запише още по-добър актив.

Интересното е, че Малембана е само с два сантиметра по-нисък от новия любимец на "черно-белите" фенове Стивън Езе. Ако се доверим на информацията на transfermarkt.de, потенциалният нов в Локо е висок 196 см, а считаният за номер 1 по ръст в Първа лига нигериец е 198 см.

Медиите в Германия остават впечатлени, когато през тази пролет Давид получава повиквателна за Мозамбик, откъдето има корени. От федерацията на африканската страна се свързват с него през декември. След което той им изпраща видео със свои мачове и селекционерът Абел Шавиер, който е бивш футболист на Ливърпул и Евертън, го харесва и го кани за лагер.