Ръководството на Локомотив (Пловдив) излезе с официална позиция на клубния си сайт относно вчерашните събития на "Лаута" по време на двубоя с ЦСКА, който бе прекъснат заради сбиване на феновете на двата клуба.

Ето какво пишат пловдивчани:

Декларация
От ПФК "Локомотив Пловдив" 1926 АД

Относно: Възникналите проблеми, довели до прекъсване на футболната среща между отборите на ПФК "Локомотив Пловдив" и ПФК "ЦСКА-София", проведена на 26.11.2017г. в град Пловдив.

След като изгледа всички налични видеоматериали и след като направи свое вътрешно разследване, ръководството на ПФК "Локомотив Пловдив",

ДЕКЛАРИРА:
ПФК Локомотив Пловдив като домакин на срещата е направил нужната организация за протичане на футболния двубой.

Не приема обвиненията на ПФК ЦСКА, че наши фенове са подстрекатели за нахлуването на пистата и създалото се по-късно сбиване.

Клубът не приема и думата "предизвикал" от факта, че ден преди срещата фенове на ЦСКА бяха обрисували оградата на стадион Локомотив с нецензурни думи по адрес на клуба ни. В интерес на нормалното протичане на мача и да не се нагнетява обстановката преди него, не сме сезирали органите на реда и средствата за масова информация по случая.

В нормативните документи на Българския футболен съюз и Дисциплинарния правилник, думата "предизвикал" не носи санкции и наказание, а самото ДЕЯНИЕ.

Кой и как е разрешил феновете на ПФК ЦСКА да счупят предпазните ограждения и да нахлуят на пистата, това решава Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз.