Странна птица е обявилият се за кандидат-купувач на Локомотив (Пловдив). "Черно-белите" от "Лаута" не са първият клуб, който Бенедето Манчини ще опита да придобие, пишат колегите от "Марица". През пролетта на 2017 година той официално взе властта в италинския втородивизионен Латина. Тогава на пресконференция Манчини обявява, че планира мащабно сътрудничество с родния Левски. Бизнесменът посочи, че той ще вземе 10% от акциите на "сините", а Спас Русев ще получи такъв пакет от тези на Латина, като освен това двата клуба ще си разменят играчи. Оказа се обаче, че Манчини лъже, тъй като никой на "Герена" не бе запознат с намеренията на италианеца.

Латина е закъсал клуб и затова Манчини го купува за 10.55 евро. Обещава мащабни инвестиции. Обявява, че ще даде над половин милион евро през първата си година в клуба. Обещанията му обаче остават прах във вятъра. Авантюрата му не продължава дълго - тръгва от Латина само десет дни по-късно. След това се опитва да вземе друг четвъртодивизионен клуб - Катандзаро, но нещата се разсъхват.

Plovdivderby пък твърди, че преди месеци Манчини е опитал да купи Верея. В Стара Загора обаче не са приели намеренията на сеньор Манчини за сериозни.

"Не го познавам този човек и не съм водил разговор с него", коментира собственикът на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски пред "Трибуна Пловдив". "Бих му пожелал да е добре дошъл, ако е със сериозни намерения, но нека преди това да говори с мен. Всеки, който има желание да закупи голям клуб, какъвто е Локомотив, то би трябвало първо да говори с човека, който е собственик на дадения отбор. Със сигурност тези хора, които правят тези неща, ми имат телефоните, така че защо не са ми се обадили, може да се запитате и сами. Без разговор с мен, нищо няма да стане, в това трябва да сте сигурни. Аз съм похарчил една камара пари и ще продължа да го правя, защото този клуб ми е на сърцето. Вече над шест милиона са инвестирани в клуба, а и нека не забравяме, че това, което съм започнал, ще го довърша", добави Крушарски.

Припомняме, че днес от 12 часа Бенедето Манчини ще официализира своя интерес към закупуването на Локомотив (Пловдив) и бъдещите инвестиции в него на пресконференция в зала „Пълдин“ в парк-хотел „Пловдив“ (до стадион „Локомотив“).

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА

Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма