Треньорът на Локомотив (Пловдив) Любослав Пенев коментира зрелищното градско дерби с Ботев на стадион "Христо Ботев", завършило 2:2. "Смърфовете" стигнаха до точката с гол във втората минута на добавеното време. Вкара го резервата Жулиен Лами. 

Пенев съобщи, че очаква още нови попълнения.

"Играта ми хареса. Изиграхме добър мач, поздравявам момчетата и феновете. Създадохме немалко положения, особено в началото на второто полувреме. Това ще се отработи. Искам в тези ситуации да бъдем изключително безкомпромисни. Сега ни предстои възстановяване и в петък нова битка", каза Пенев.

"Най-важното е, че отборът има характер. Без характер не се постигат добри резултати. Играеш ли добре, няма как да не печелиш точки. Дербито беше перфектно! Видя ми се много футболно. Дай Боже повече стадиони да бъдат пълни като този днес. Това са важни моменти от българския футбол", продължи Ел Голеадор.

"Нови попълнения ще има със сигурност. Това не означава, че на всяка цена трябва да се оглеждаме за нови футболисти. С търпение преглеждаме немалко играчи. Въпросът е да изберем тези, които ще паснат на нашия модел на игра", обясни той.

"Футболът е отборен спорт. Със същия хъс трябва да играем и срещу Левски", добави Любо Пенев.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2024/2025