Районният съд в Пловдив осъди по бързо производство 8 души за хулиганство по време на спортно мероприятие в зала "Колодрума", информира Радио "Фокус"- Пловдив.

Припомняме, че по време на турнира по смесени бойни изкуства преди четири дни агитките на ЦСКА и Локомотив (Пловдив) заформиха истинско меле.

Най-тежка присъда получи 33-годишният Божидар Попов от Пловдив, фен на "смърфовете". Неговото наказание е 3 месеца условна присъда с 3 години изпитателен срок. Мъжът се призна за виновен, като обяви, че съжалява за случилото се.

Останалите 7 души се отърваха с пробация. 41-годишният Дилян Георгиев получи 1 година и четири месеца и 100 часа обществено полезен труд. 20-годишният Иван Топалски от агитката на Локомотив и 42-годишният привърженик на ЦСКА Николай Станков от София получиха по 1 година и 2 месеца. Станислав Чолаков, също от София, бе наказан с 1 година и 2 месеца и 100 часа общественополезен труд. Една година получи и 34-годишният Мартин Новаков от София, 22-годишният Михаил Партинков и за 27-годишният Иван Иванов.

Всички обвиняеми сключиха споразумение с прокуратурата.

Мъжете бяха задържани за сбиването в зала "Колодрума" в Пловдив на 19 май. За инцидента са разпитани множество свидетели, приложени са и записи от видеокамери. По време на бойно шоу фенове са хвърляли бомбички, от които леко са пострадали 7 полицаи.

В залата на съда привържениците на враждуващите отбори бяха вкарани по отделно.