Oбществената поръчка за Централната трибуна и вертикалната планировка на стадион "Локомотив“ ще бъде видима от днес. Това съобщи кметът на Пловдив Костадин Димитров.

Процедурата е на стойност 40,5 милиона лева, с 2% непредвидени разходи.

"Ще има още една поръчка за тръбо-каналната мрежа и трафопостовете. И при двете поръчки са заложени 10 процента, които ще бъдат допълнително възлагани, ако има необходимост от нови изисквания на УЕФА и БФС за довършването на стадиона", уточни още кметът на Пловдив и определи пускането на поръчката като "важна крачка" за стадион "Локомотив".

Димитров внесе яснота и около довършителните дейности по стадион "Христо Ботев". Той припомни, че през миналата седмица е имал среща с Гражданския съвет, след която двете страни са подписали меморандум за действия по съоръжението. 

"Миналата седмица имах среща с Гражданския съвет, подписахме меморандум. Освен това, имахме среща с Българския футболен съюз с оглед на това от месец юли да се провеждат мачове от първенствата, в които участва отборът", каза още Димитров относно предстоящите двубои на Ботев (Пловдив) в европейските клубни турнири.