Локомотив (Пловдив) спечели с 3:1 контролата си срещу третодивизионния Черноморец (Бургас). Mачът се игра на стадион "Черноморец". За тима на Александър Тунчев това беше пета победа в петте проверки до момента в подготовката. Синът на спортния директор на Локомотив (Пд) Георги Иванов - Александър, отбеляза едно от попаденията за "смърфовете". Както вече стана ясно, очакванията са той да подпише договор с "черно-белите", след като оставя много добри впечатления в контролите. 

В срещата в Бургас очаквано гостите от Пловдив започнаха по-активно, но Александър Колев и Конър Руан направиха пропуски. Противно на логиката първото попадение падна в тяхната врата. В 35-ата минута Черноморец поведе чрез Милен Танев, който отбеляза с далечен изстрел от пряк свободен удар.
 
Пет минути след това Георги Минчев стреля опасно, но вратарят на домакините спаси. Малко преди почивката страничният стълб спаси Локомотив от втори гол.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

В 62-ата минута "смърфовете" най-после вкараха. 21-годишният Александър Иванов получи подаване от Илич и прокара топката под вратаря за 1:1. В 79-ата Илич също отбеляза. 

Малко след това Локомотив получи правото да изпълни дузпа, но Момчил Цветанов нацели гредата. Той се реваншира в края на мача, когато нахлу в наказателното поле на Черноморец и вкара за крайното 3:1 за "смърфовете".

Стартовият състав на Локомотив  (Пд): Илко Пиргов, Кристиан Гомис, Петър Петров, Видол Сейменски, Николай Николаев, Конър Руан, Сашо Лебанов, Иван Михайлов, Александър Колев, Александър Иванов, Георги Минчев
 
efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството 
Следете с БЛИЦ: Зимна подготовка 2021