Треньорът на Локомотив Пловдив Александър Томаш не остана доволен след загубата на тима от Левски с 1:2 в мач от 33-ия кръг на efbet Лига.

“Глупав за мен гол от статично положение и след това дадохме инициативата на Левски. За мен са отборът в България, който най-знае какво трябва да прави на терена с топката. Бяхме пред дилемата дали да заложим на най-доброто, но бях обещал на футболистите, че на всеки един ще дам шанс и с оглед на това, че Евандро и Бубакар не си преподписаха договорите и съм длъжен да дам шанса на тези млади момчета да видим на какво ниво са. Не мога да се сърдя на футболистите. Мисля, че всеки един се постара. Можехме наистина да извлечем нещо повече от мача, но в крайна сметка трябва да си знаем къде ни е мястото и ако искаме нещо да постигнем, ще трябва да се подсилим доста сериозно”, започна Томаш.

“Ние шансовете за Европа не ги загубихме сега, а още зимата, когато не се подсилихме по начина, по който трябваше. Няма смисъл да се оправдаваме. На фона на играта трябва да развием тези млади момчета. Всички зависи от това с какви футболисти ще се подсилим. Какво можем да вземе. Ако зависи изцяло от мен, аз съм наясно какви футболисти ми трябват. Наясно съм с обстановката и къде сме. Въпросът е дали ще имаме късметът, нужния потенциал да вземем футболисти, които да правят кошмара тук на Лаута на много отбори, които бяха през тази година”, добави наставникът на Локомотив.

“Аз искам да се боря за шампион, искам да печеля купи. Това не зависи изцяло от мен. Аз имам договор с Локомотив. Аз съм професионалист. Трябва да направим, така че да вдигнем отбора на нивото на феновете”, завърши Томаш.