Tреньорът на Локомотив Пловдив Александър Томаш говори след победата с 1:0 над Левски и призна, че в последния половин час от срещата е поискал от играчите си да затворят мача. 

"През първото полувреме контролирахме събитията. Липсват ни някои неща, които трябва да пооправим. Проведохме мача по начина, по който искахме. След гола имахме притеснения дали трябва да продължаваме така и аз прецених, че трябва да затворим мача. Аз съм човек, който иска да радваме публиката. Щастлив съм, че успяхме да постигнем победа и да качим Локомотив там където му е мястото. Имаме си нашите проблеми и се опитваме да ги решаваме."

"Не разглеждам Локомотив само в един мач. Създаваме ситуации, но не достатъчно. В момента сме на ниво изграждане и укрепване на атаката, но това струва пари, това е истината."

"Във всички мачове очаквайте Локомотив да се надиграва с всеки един противник и да иска да го победи. Въпросът е, че ако се затворим може да загубим 0:1, но няма да надградим нищо. Днес имахме дебютанти и се надявам тази седмица да имаме футболист в атаката, който ще ни даде възможност за ротации."

"Ние през по-голямата част от сезона бяхме четвърти. Получиха се някои сривове в нашия отбор. Хората, които взехме през зимата доста бавно им оправихме документите. Няма да се оправдаваме ще продължаваме по същия начин и ще видим накрая къде ще сме", завърши Томаш.