Треньорът на Локомотив (Пловдив) Александър Томаш говори след равенството 1:1 в градското дерби с Ботев. Той изрази съжаление, че отборът му не е стигнал до успеха, въпреки че изоставаше в 83-ата минута. 

"Винаги искам да играем за победа. Знам, че е дерби, знам, че е важно за Локомотив. Трябваше да си решим мача през първото полувреме. Имахме ситуации, които трябваше да развием по друг начин. Не се получи. Дадохме инициативата второто полувреме. Направихме една грешка и я наказаха. Радвам се, че реагирахме. Има доста мачове, в които заслужаваме да победим, но завършваме наравно. Може би тук трябва да пречупим нещо, за да тръгнем нагоре", започна той. 

"Каракашев е може би един от най-силните в движенията си без топка. Днес пасът му беше чудесен. Трябва да работим при подаванията. Във фаза защита се получи. Когато сме с топката, трябва да имаме по-различни ъгли. Разбирам, че е дерби, напрежение. Трябва да играем футбол. Не съм доволен от точката, но това е реално". 

"Щом не загубиш тук, е добре за твоя отбор. Искам да го направим с футбол. Знам, че могат, футбол се играе без страх. Понякога изритваме топката и след това искаме да играем без топка. Чакам Алфа, който ще даде ширина. Чакаме централен защитник, който ще даде стабилност на Паскалев и Павлов", завърши той.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023