Треньорът на Локомотив (Пловдив) Александър Тунчев похвали футболистите си след рекордната победа с 6:0 над Ботев в градското дерби. "Чак такъв резултат не съм се надявал, че можем да постигнем. Бяхме уверени, че днес ще спечелим. Надявахме се да го направим с добра игра и да вкараме повече голове. За щастие успяхме. Имаше грешки, които си видяхме. Но момчетата бяха фантастични. Каквото им казахме преди мача, го изпълниха. Определено класата беше на наша страна. Влязохме пределно мобилизирани в мача. Искахме да измием срама от първия кръг, когато изгубихме с 0:2", каза Тунчев след успеха.

"В дербитата няма значение кой е в по-добра форма. Важно е кой влиза по-мотивиран. Чувствам се горд с отбора. Това ще остане в историята. Искам да поздравя нашите фенове. Стъпка по стъпка. Не искам да изпадаме в еуфория. Все пак това дерби ни носи три точки. Трябва да започнем да мислим за следващия мач. За края на сезона дали можем да завършим на първо място само времето ще покаже. Аз и моите помощници ще направим всичко възможно да запазим самочувствието на момчетата, но все пак да имат едно наум", добави треньорът на "смърфовете".

"Трябва да се обърнете за Алмейда към ръководството. За мен ще е голямо удоволствие, ако той подпише нов договор", разясни Тунчев, който допълни, че двамата с Георги Иванов - Гонзо заедно, а не поотделно, работят по селекцията.

"С Георги Иванов сме в много добри отношения, всеки ден коментираме играчи. Ако някой е опитал да направи някаква интрига между нас, няма да успее", подчерта Тунчев. 

efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството