Наставникът на Лудогорец Пауло Аутори засипа с похвали футболистите си за представянето им в контролите на лагера в Австрия. Бразилският специалист коментира и вижданията си за развитието на клуба.

"Работил съм в различни държави и с различни нацоиналности. Най-важна е адаптацията. Започнахме една добра работа. Много съм доволен от играчите. Но все още има върху какво да се работи, няма да стане бързо. Всичко ще стане с времето си", коментира Аутори при завръщането на Лудогорец в България.

"Драгош Григоре има лека болка и затова не участва в контролите, а Антон Недялков все още трябва да се подготвя физически, за да влезе добре в мачовете. Трябва да сме готови за всеки един мач. Отборът показа добро ниво в контролите", продължи спецът. 

"Трябва да сме готови за предстоящите два мача срещу Славия и Крусейдърс", каза бразилецът.

“Не е важно това, което аз искам, а от какво има нужда отборът. Нуждите на отбора са с приоритет, не личните нужди. Искам един добър, балансиран отбор и с вътрешна конкуренция. Един силен, офанзивен отбор. Трябва да работим още в защитна фаза. Вчера някои хора играха много добре в защита дори след изгонването на Моци. Много съм доволен от тяхното представяне”, допълни Аутори по повод вчерашния успех с 2:1 над швейцарския шампион Йънг Бойс. Във въпросната среща разградчани играха 35 минути с човек по-малко, тъй като Моци бе изгонен заради два жълти картона. 

"Първо ще се подготвим за мача със Славия. Анализираме всеки един противник, както анализирахме и Крусейдърс. Все още опознавам играчите. Дадох на всички да играят с изключение на Драгош и Антон. И децата играха. Всеки един трябва да получи възможност и след това ще говорим за нови. Не мога да бъда притеснен от абсолютно нищо“, каза Пауло Аутори.

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Лятна подготовка 2018 в Първа лига 

Кадри Канал 3: