Играй БЛИЦ ГЕЙМ 4 - ТУК!

Бразилският треньор на Лудогорец Пауло Аутори похвали футболистите си за постигнатата изразителна победа с 5:1 над Черно море. Специалистът коментира накратко и дербито между Левски и ЦСКА, което "сините" спечелиха с 1:0 и оглавиха класирането с 25 точки. Шампионите са втори с 23, а "армейците" трети с 22.

„Поздравления за играчите, добър мач. Черно море се бори, резултатът не е съвсем обективен. Вторият и третият гол влязоха набързо и това затрудни съперника. С такива ранни голове нашият отбор успя да развали тяхната стратегия. Доволен съм от победата и от резултата, не съм доволен от това, че ни вкараха гол. Бях предупредил, че Черно море е добър при статичните положения, но ни вкараха гол. Няма да говоря за слабости нито за нашия, нито за техния отбор. Футболът е игра на на психология. Те ни анализират, ние ги анализираме и всеки прави своята стратегия. Ако гледате мачовете ни в европейските турнири, знаете, че няма такива голове от статични положения”, коментира Аутори.

"Оценявам по достойнство всички победи. За мен победата е винаги най-важна. Не може всеки мач да се спечели с 4-5 гола. Връщам се върху мача със Зрински, защото победата беше с малък резултат и тук не бе оценена, но аз я оценявам, защото бе много важна. В това отношение може да се смята за арогантно, едно такова отношение просто не е честно", изтъкна бразилецът.

„С Илиан Илиев се видяхме, разговаряхме. Той беше страхотен футболист, когато му бях треньор в Бенфика. Пожелавам му много успехи в неговата кариера”, каза Аутори.

„Поздравления за Левски и съжалявам за ЦСКА след тяхното дерби", коментира треньорът на Лудогорец. 

"Времето е достатъчно за възстановяване. Отиваме в Цюрих с ясната цел за победа. Искаме да направим голям мач в Швейцария в Лига Европа", добави Аутори. 

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019