Президентът на швейцарския шампион Базел Бернхард Хойслер призна, че утрешният сблъсък срещу българския първенец Лудогорец е решаващ може би за третото място в група „А”  на Шампионската лига. Двата тима се изправят един срещу друг утре от 21:45 часа българско време на „Санкт Якоб Парк” за първия си мач от груповата фаза на най-престижния европейски клубен турнир.

„Може би това предварително е решаващ мач за третото място в групата. Затова трябва по възможност да спечелим и при това с един добър резултат”, сподели Бернхард Хойслер пред Basler Zeitung.

Медиите в Швейцария и футболистите на Базел също са на мнение, че това е ключов мач за тима в група „А” на Шампионската лига, ако иска да играе в Европа и през пролетта на 2017 година.

„Трябва да спечелим, ако искаме да презимуваме, знаем го. Преди всичко обаче искаме да спечелим. Най-късно при прозвучаването на химна на всеки ще му настръхне кожата, дори и на треньора”, сподели пък халфът Давиде Кала.

Става въпрос за първите три възможни точки както за Базел, така и за Лудогорец, а те биха дали оптимален старт за всеки един от двата тима и оставят отворени всички останали опции в групата. Точно преди две години отборите също бяха в една група и тогава Базел финишира трети.

„Съперникът не е променил значително начина си на игра през последните две години. Те стоят компактно, допускат малко голове и бързо превключват от защита в атака”, каза треньорът Урс Фишер.

ТВ програма на Първа професионална лига

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА