Треьорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас бе изключително щастлив след победата с 3:1 срещу Мура и класирането за третия квалификационен кръг на Шампионската лига, където "орлите" ще се изправят срещу гръцкия шампион Олимпиакос.

„Беше много трудно. В Шампионската лига са точно такива двубои. Ние реагирахме добре след допуснатия гол. Вкарахме добри голове, особено вторият, който обърна нещата в наша полза. Очаквахме те да се отворят, да играят по-настъпателно и това се случи. Смятам, че това бяха два много добри мача за нас. Мисля, че Мура пристигна днес организиран, с план. Накара ни да се чувстваме дискомфортно. Макар да поведохме през първото полувреме, те определено ни оказаха голям отпор. Може би ни липсваше малко енергия, острота, решителност. Ако погледнем към статистиката и показателите на играчите ни за физическите показатели, със сигурност времето повлия на това. В крайна сметка не ни позволи да сменяме по-често позициите си и да бъдем гъвкави в предно поле. Все пак успяхме да си гарантираме европейски футбол до декември. Имаме още една възможност да направим следващата крачка по пътя към групите на Шампионска лига”, сподели Дамбраускас след мача.

„Вкарахме много рано в мача. Имахме ситуации, в които не се справихме добре в прехода, който правихме. В други го правихме добре с топка в крака, но това се случва. Важно е да можеш да управляваш добре тези процеси. Имаше ситуации, в които Кахлина трябваше да се намесва. Това са моменти на късмет, организация. Неща, които се случиха, защото мислехме повече за атаката и как да вкараме втори гол. Бяхме уверени, че ще го направим. Ако бяхме повели с два гола, щеше да е много по-лесно. В ДНК-то на Лудогорец е да вкарва колкото се може повече. Най-важното е да не сваляме крака от педала на газта, когато вкараме първи гол, а да търсим още голове. С риск да се повторя, доминация с топка в крака и владение на топката около 70% е нещо добро за нас. Когато сме с нея, обхождаме вратата на противника, усещаме, че държим двубоя в наш контрол. Щастлив съм, че вкарахме три попадения. Искаме да изградим добра група от футболисти, която да доминира с топка в крака. Мисля, че се представихме на необходимото ниво. В двубоите от ШЛ трябва да сме по-умни. Няма как да игнорираме грешките и от утре започваме да работим над тях и да се готвим за следващия двубой, който не е по-малко важен. Със сигурност имаме широчина и качество. Имаме един добре селектиран отбор, на който можем да разчитаме да прави разнообразни неща. Трябва да анализираме добре нашите противници. В крайна сметка имахме хора, които се появиха последните минути в двубоя и е важно за нас, че хора като Ману влизат и реализират. В предния мач започна отначало. Радвам се, че имаме хора, които оказват влияние върху срещите”, продължи специалистът.

„Не мисля, че можем да кажем, че Олимпиакос е толкова голямо препятствие или не толкова голямо. Всички знаете колко голям тим са те. Най-важното за нас, тук в Разград е да се подготвим за съботния мач – физически и тактически. Няма отбор, от който ние следва да бъдем уплашени и да се страхуваме да се надиграваме. Ние искаме топката и да покажем колко сме добри, вълнувайки нашите фенове с футбола, който играем. Щастливият играч е добър играч", завърши наставникът на българския шампион.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа