Треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас коментира победата с 1:0 над Шахтьор (Солигорск) и продължаването напред в Шампионската лига.

“Мисля, че на моменти мачът се доближаваше до този в Разград. Шахтьор контраатакуваше доста по-добре. Няма лесни мачове в Шампионската лига и знаем, че във всеки трябва да даваме всичко от себе си и да сме максимално концентрирани и в двете срещи. Днес нямахме толкова много положения и трябваше да бъдем търпеливи. След гола двубоят приключи. Имаше доста тактически прийоми в подготовката ни за този мач. 

В първото полувреме Каули бе много добре изолиран от противника и трябваше да видим как да го вкараме отново в игра. Доволен съм от реакцията в 90-те минути. В модерния футбол това е много важно. Да се подобряваш във футбола е много трудно, а това е основна задача. Важно е да се развиваш.

Ако искаш да бъдеш топ отбор трябва да имаш различна стратегия. Защитавахме се добре и не оставяхме пространства на съперника. Имаме три дни до мача с ЦСКА за Суперкупата на България (събота, 20:30 часа), може би някои играчи ще получат почивка, а имаме и дълга скамейка”, каза Валдас Дамбраускас пред Диема Спорт.