Треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас похвали футболистите, които се появиха от резервната скамейка и избаротиха победното попадение срещу Шахтьор (Солигорск). Първо Сотириу се пребори с двама защитници, за да подаде на Ману, който от своя страна изведе Чибота, а крилото подаде на празна врата към Каули Оливейра за крайното 1:0 в 92-ата минута.

“Беше тежко, но ние очаквахме да бъде трудно. Шахтьор е добре организиран отбор. На моменти не бяхме достатъчно прецизни, най-вече когато трябваше да създадем голови положения. Ключовият момент бе да проявим търпение. Имаме играчи, които могат да направят разликата. Ключовият момент бе в хората, които влязоха - Чибота, Сотириу, Вандерсон, разбира се. Знаят защо влязоха.

Искахме и заслужавахме по-голяма победа. Сега се концентрираме към реванша", каза Дамбраускас.

"Те бяха приготвили дребни изненади, но ние успяхме да реагираме. Бяха добре сгъстени и това не ни позволяваше да отправим изстрел. Със сигурност не сме готови на 100%. Затова направихме доста промени. Но ако гледате днешния и предходните двубои, сме достатъчно добре подготвени. В крайна сметка с мачовете ще достигнем до нашия максимум и ниво, което да поддържаме до самия край. Ще трябва да редуваме мачове от шампионата и Европа. Мисля, че ще се справим.

Хора сме, понякога се отпускаме. Най-важното за нас е да достигнем до там, където искаме, да останем фокусирани. За много от нас ще бъде за първи път да се опитаме да постигнем нещо значимо. Искаме да се развиваме и да постигнем много успехи”, добави Дамбраускас след успеха.