Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев похвали футболистите си за постигнатата победа с 2:1 над ЦСКА в срещата от 13-ия кръг на Първа лига. "Видяхте с какво ги надиграхме. За нас беше наистина един много важен мач след Арсенал да влезем концентрирани. Футболистите това го направиха. Имаше остатъчни неща, което е неминуемо. Контролирахме срещата. Мачът не беше на кой знае какво ниво спортно-технически, повече битка, накъсана игра и толкова“, коментира пред Диема Спорт треньорът на Лудогорец.

„Трябва просто да запазим това спокойствие и да продължим по този начин да играем. Това казах на футболистите на почивката. Няма каква корекция чак да се прави на полувремето. Затова казах, че има остатъчни неща от мача с Арсенал и те повече са психологически, но ние се справяме с такъв цикъл“, продължи Георги Дерменджиев.

„Видяхте, че ние влизаме след един много сериозен мач с Арсенал. Футболистите се настроиха. Тук се вижда и рутината на отбора да изкара един мач, като този с ЦСКА. Виждате, че футболистите се справят“, доволен е специалистът.

„Винаги съм искал да има конкурентни отбори, защото ще се подобри футболът в България. Нека не правим прогнози, защото има много мачове, а във футбола сме виждали много неща“, категоричен беше Дерменджиев.

„Ние работим дългосрочно, имаме изготвени програми. Ще си починат играчите, а голяма част от тях ще играят за втория отбор. На нас ни е необходимо да освежаваме футболистите“, каза треньорът на "орлите".

За предстоящия мач с Берое на 16 ноември, Дерменджиев каза: „Трябва да ви кажа, че за 16 дни имаме 5 мача. Като се върнат националите ще видим, дано всичко с тях да е добре. Ще се готвим, нямаме друг избор. Алтернативата е да печелим точки. Те като самочувствие футболистите си го имат това нещо. Справяме се със сгъстения цикъл. Вие знаете каква е емоцията за Шампионска лига, това е несравнимо.“

Всичко за Първа лига - ТУК

Програмата на Първа професионална лига