Наставникът на шампиона Лудогорец Георги Дерменджиев беше много доволен от представянето на играчите си в мача с Монтана (2:0). Този двубой се падна между двете битки с Виктория (Пилзен) от плейофа за влизане в групите на Шампионската лига и затова специалистът заложи на доста експериментален състав.

"С доста различен състав играхме. Един нормален мач, всички се справиха. Доволен съм, че малките момчета трупат опит и самочувствие и се представят добре. Един ранен гол винаги е много важен, хубав гол стана от дълбочина. Той ни успокои и така ни стана по-леко", сподели Дерменджиев пред "Диема Спорт" и коментира гола на Кешеру от близо 40 метра - "Винаги съм уважавал мисълта на футболистите и щом Кешеру е видял, че вратарят е толкова напред и е имал смелост да стреля, значи е добре и даде резултат това решение."

"Не бих искал да дам оценка колко по-напред е Лудогорец от останалите в България, нека другите го направят. Няма да кажа кой ни е конкурент за титлата, нека навлезе първенството. Черно море направи серия победи, има ЦСКА, има Левски, има Локомотив (Пловдив), има Берое. Ще видим в течение на първенството", добави треньорът на шампионите, след което коментира и селекцията на разградчани. "Говори се, че има интерес към наши играчи, защото тези футболисти и отборът го заслужават. Но в крайна сметка трябва да има реални оферти, за да може да се коментират. Не мога да ви кажа дали има такива, а и не искам да ви кажа така ли е", заяви още Дерменджиев.

"Един плейоф в Шампионска лига беше много по-важен от всички мачове в Първа лига и отделихме много внимание на него. Дано има благоприятно развитие за нас, за да може и родните фенове да гледат съперници от висока класа, а не от Лига Европа. Ще се представим по-добре от първата година", каза треньорът, след което говори и за предстоящия мач с Виктория във вторник от 21:45 часа - "Нито офанзивно, нито дефанзивно ще играем с Виктория. В тези 90 минути може да се случи всичко. Трябва да играем умно, да не допускаме гол и да се опитаме да вкараме. Пилзен е много добър отбор, ще се опитат да ни пречупят в началото, но ние сме отбор с рутина и опит и знаем как да им се противопоставим", завърши Дерменджиев.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа
Всичко за Първа лига - ТУК
ТВ програма на Първа професионална лига