Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев коментира гръмката победа с 5:1 на у дома в мач от 27-ия кръг в efbet Лига.

„За мен стана едно добро дерби. През второто полувреме бяхме много изнервени и имаше периоди от мача, в които не контролирахме играта, но съм доволен като цяло. Тази нервност дойде след мача на ЦСКА с Локомотив, тъй като усетихме, че трябва на всяка цена да победим Левски. Продължаваме с точките, които ни бяха необходими“, заяви Георги Дерменджиев.

„Отбелязах на полувремето, че сме нервни и казах, че трябва да бъдем по-спокойни. Вкарахме бърз гол през второто полувреме и това успокои отбора“, каза още той.

„Ние тренираме постоянно стандартните ситуации. Знаехме Левски как използва статичните си положения и успяхме да ги неутрализираме. За нас е важно да има различни играчи, които вкарват. Това означава, че Лудогорец играе комбинативен футбол“, коментира старши треньорът на Лудогорец.

„Нямам информация за тежестта на контузията на Аслак Фон Витри. Мачовете са доста нагъсто, така че ще преценим кой да го замести за следващия мач. Наистина мачовете са сложни, аз имам информация за Пирин и мисля, че мачът там ще бъде труден, ако не им обърнем внимание“, завърши Георги Дерменджиев.