Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев даде пресконференция в началото на зимната подготовка на „орлите“. Шампионите са на лагер в София преди заминаването за Турция на 11 януари.

"Искам да пожелая една здрава и успешна Нова година. Благодаря на собствениците за доверието към мен. Започваме труден и отговорен период. Подготовката е много важна. Ще се постараем да подготвим добре играчите и се надявам да няма контузии", Георги Дерменджиев.

"Чака ни много отговорен полусезон, на базата на това, че имаме много сгъстена програма. Трябва да запазим играчите здрави, за да стигнем до края на първенство и да изпълним целите си - да станем шампиони, да вземем Купата на България и да достигнем възможно най-далеч в Лигата на конференциите“, каза още специалистът, който на 4 януари навърши 69 години.

"Единствено Антон Недялков е на контролен преглед, други контузени няма. Надявам се скоро и той да започне нормално да тренира", обясни Дерменджиев. 

"Искаме да запазим основния състав и ако има възможност - да привлечем не повече от един човек. Исках разнородни противници за подготовката и съм доволен“, каза треньорът на "орлите". 

„Отнасяме се с голям респект към Черно море. На Илиан Илиев му се даде възможност да работи и той показа качествата си", каза Дерменджиев за лидера в Efbet Лига.

На въпрос дали има краен срок за привличането на нови футболисти, спецът обясни: "Има прозорец и ние в него, ако решим нещо - ще трябва да бъдем готови. Ако дойде играч, той трябва да се подготви и евентуално да играе в Лигата на конференциите".

"Имаме мач по-малко от противниците и за това може би позицията е по-различна. Не мисля, че има голяма разлика в първенството. Винаги съм искал да има по-голяма конкуренция. Ние ще се постараем в края на първенството да сме първи", добави Дерменджиев. 

"Програмата не ни притеснява, въпреки че е много сгъстена от самото начало. Аз мисля, че е рано да се запознаем със Сервет. До нашия мач, те ще изиграят 5 срещи в Швейцария, ще се запознаем перфектно и можем да ги гледаме и на живо", каза още треньорът на Лудогорец. 

Еfbet Лига - сезон 2023/2024
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2023/2024