Селекционерът на националния ни отбор Георги Дерменджиев обясни, че има вероятност да извика нови футболисти за предстоящата през февруари контрола срещу Беларус. Проверката на 26.02.2020 г. ще бъде генерална репетиция преди плейофа с Унгария, който ще бъде на 26 март. Дерменджиев коментира и как ще се отрази на Лудогорец привличането на Павел Върба за треньор. 

"Сезонът за българските клубове беше тежък. Има борба за първото място, както и за шестицата. Аз и моят екип изгледахме на живо доста мачове. Направи ми впечаление, че водещите отбори се представят колебливо. Играят няколко силни мача, но после нивото им пада. Надявам се футболистите да успеят да си починат добре, за да може след Нова година за бъдат заредени. Дано да бъдат здрави и да проведат пълноценна подготовка. Много е важно да са функционално и игрово подготвени за мача с Унгария, който няма да бъде никак лек. Ще се изправим срещу добър противник и трябва да бъдем на 100% готови", коментира пред "Гонг" Георги Дерменджиев. 

"През февруари ще направим генерална репетиция срещу отбора на Беларус. Сигурно няма да сме в пълен състав, тъй като датата не е официална. Надявам се обаче клубовете да освободят своите футболисти за тази проверка. Има вероятност да използваме нови играчи", продължи специалистът. 

Опитният треньор беше попитан възможно ли е Лудогорец да привлече треньор от ранга на Павел Върба, както напоследък се коментира и ако това се случи как би се отразило на развитието на клуба.

"Много добре е за Лудогорец, че привлича Павел Върба. Той отговаря идеално на профила за треньор на Лудогорец. Направи Виктория (Пилзен) доста сериозен отбор. Клуб, който игра два пъти в Шампионската лига. Като наставник на Лудогорец аз играх срещу този тим. Знам какъв град е Пилзен, прилича на Разград. С отбор от малък град Върба успя да пребори грандове в Чехия като Славия Прага и Спарта Прага", добави Георги Дерменджиев. 

Георги Дерменджиев с покъртителна изповед пред БЛИЦ, разкри любопитни и потресаващи факти от живота си