Авторът на двата гола за Лудогорец в реванша на стадион "Максимир" Кирил Десподов беше много афектиран след загубата с 2:4 от Динамо (Загреб) и отпадането от Шампионската лига. Звездата критикува остро съдията от Франция Беноа Бастиен, който даде три червени картона и ощети "орлите". Десподов каза, че той е бил 12-ия играч на Динамо (Загреб) в мача.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

"Трудно е да се говори след такъв мач. Според мен първото полувреме отстъпихме на Динамо. Не бяхме достатъчно агресивни и креативни в офанзивната фаза. Допуснахме грешки и за дузпата и при третия гол - индивидуална моя грешка, загубих топката и направиха контраатака. Радостно е, че с човек по-малко играхме като равен с равен. Ако късметът ни беше погледнал - Якуб Пьотровски да отбележи за 3:3, мачът можеше да отиде в съвсем друга ситуация", каза Десподов пред Диема Спорт. 

"Не обичам да говоря за съдията, но днес той беше 12-ия играч. Няма какво да се кривим, трябва да се казват тези неща. В такъв мач да се подиграваш с отбор като Лудогорец. Даваш днес три червени картона. Защо? Явно искаше така да се стече срещата", коментира Десподов. 

"Мисля, че ги надиграхме и в двата мача Динамо. Само адмирации за нашия отбор, направихме всичко възможно, но понякога правиш всичко, но не се получава. Ако искаме да играем на такова високо ниво, трябва да минаваме през такива отбори. Трябва да бъдем по-здрав колектив и да съумеем да бъдем по-търпеливи. Аз мисля, че този отбор има бъдеще. Според мен на нашия отбор му липсва малко повече да бъдем като един юмрук. Да си помагаме повече на терена, а не да се разправяме на терена кой какво е направил", продължи националът. 

"Има много въпросителни като цяло. Първо трябва да се отърсим от този мач. Последните две години нямаме победи в Лига Европа и това нещо ни липсва. Трябва да трупаме победи и точки, защото ни трябва коефициент", каза още Десподов. 

"Контузията ми беше отдавна. Аз съм готов от доста време, по-малко игрови минути получавам. Не съм в добра форма, трябват ми повече игрови минути. Дадох всичко от себе си днес и ще продължавам да го правя, но ми трябват минути, за да вляза във форма", добави националът.

След отпадането от Шампионската лига Десподов и съотборниците му ще се изправят срещу Жалгирис в плейофа за класиране в групите на Лига Европа. Първият мач ще бъде в Разград на 18 август, а реваншът в Литва на 25 август.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК