Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев говори след Изпълкома на БФС на пресконференция заедно с Атанас Фурнаджиев. Босът на шампионите иска "орлите" да се паднат със сериозен отбор на 1/16-финалите в Лига Европа, за предпочитане е Манчестър Юнайтед. Жребият ще се тегли в понеделник от 14:00 часа, а мачовете ще бъдат на 20 и 27 февруари.
 
"Това, че Лудогорец отстрани Ференцварош, го оценявам като голямо постижение. Въпросът е какво имат те и къде сме ние. Унгарският футбол ще става все по-силен. Забележете и друго - Русия няма да има нито един свой представител в евротурнирите напролет, а България ще има", подчерта Домусчиев. 

"Като гледам предпочитанията за съперник на Лудогорец, и аз споделям мнението на играчите ни – искам голям отбор. Кога в Разград е идвал Манчестър Юнайтед или сходен клуб? Това ще е празник за града. Нека се подготвим зимата и се надявам да сме още по-силни за елиминациите", каза Домусчиев.

„Радвам се, че има повече отбори, които играят като равен с равен с нашия отбор. Виждате, че ние на европейската сцена не се представяме лошо. Другите ни водещи тимове играят като равен с равен с нас, което показва, че нивото на първенството се вдига. Друг е въпросът, че трябва да подобрим качеството на терени и стадиони”, завърши Кирил Домусчиев.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020