Светослав Дяков коментира тежкото поражение с 0:6 от Еспаньол като гост в груповата фаза на Лига Европа. Опитният халф на Лудогорец изрази мнение, че загубата е дошла навреме и ще помогне на отбора да си извади поуки, за да продължи да преследва целта си.

"Емоциите от мача са доста пресни, но резултатът красноречиво говори за това, което се случи на терена. Много неприятна загуба", каза Дяков пред bTV при завръщането от Испания.

"Трябва възможно най-бързо да забравим загубата и да си направим нужните изводи. Много неща трябва да се променят. Като сме допуснали 6 гола, значи сме сбъркали някъде. Доста време играхме с намален състав. Това също оказва влияние, но трябва да си извадим нужните поуки, тъй като такъв мач идва навреме. Има достатъчно време за реакция", продължи Дяков.

Той е оптимист, че "орлите" ще постигнат поставената си цел в началото на сезона - излизане от груповата фаза на турнира и участие в 1/16-финалите на Лига Европа.

"По никакъв начин нищо не се променя. Загубите са част от футбола. Гледаме следващите мачове и търсим отново излизане от групата. Заявили сме го още в началото. Това е нашата цел и до последно ще се борим", категоричен е Дяков.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020