Играй БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

Австрийският електротехник Мануел Шютенгрубер ще държи в ръцете си съдбата на Лудогорец в Шампионската лига. 35-годишният рефер получи наряд от УЕФА за гостуването на „орлите“ на унгарския МОЛ Види във втория квалификационен кръг на турнира. Негови помощници ще бъдат сънародниците му Роберт Щайнахер и Андреас Ротман. Българският шампион гостува на МОЛ Види утре от 21:00 часа, а преди седмица двата тима направиха нулево равенство.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Шютенгрубер може да се нарече карък на “орлите”, защото им е свирил веднъж в Европа и то при загуба. Става дума за поражението с 1:2 от литовския шампион Жалгирис през миналия сезон. Тогава той показа два жълти картона на играчите на разградчани - на Лукас Саша и Густаво Кампаняро. Все пак, на реванша “орлите” взимат своето и след успех с 4:1 продължават напред в Шампионската лига.

Иначе Шютенрубер е работил и като журналист и има доста подреден собствен сайт, който проследява кариерата му на футболен съдия. Извън футбола в момента реферът работи като служител на организация за социално подпомагане към Римокатолическата църква в Австрия. Той ръководи мачове от Първа Бундеслига на Австрия от 2010 година насам, а е международен арбитър от 2014 г.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Следете с БЛИЦ: Първа лига - трансфери и подготовка, лято 2018

Първа лига - сезон 2018/2019